Ouderreis Stanislascollege Delft
 

Oud Korinthe

door Christi

We bezoeken nog voor de lunch onze tweede opgraving van deze dag, Oud Korinthe. Hans laat ons ook gelijk zien in welk restaurant we straks zullen gaan eten. Het ziet er erg gezellig uit met die gele parasols.

Terwijl we het opgravingterrein oplopen, zie je gelijk de indrukwekkende Apollo tempel, deze is gebouwd in ± 550VC en geldt als een voorbeeld van de grote rijkdom van de stad.

:reis:dag2:korinthe_im002174.jpg :reis:dag2:korinthe_im002170.jpg bron van Peirene en tempel van Apollo

Het gebied van het oude Korinthe was voor het eerst bewoond in de Neolitische tijd(5000-3000VC) De stad kende zijn hoogtepunt vanaf de achtste eeuwVC tot aan zijn verwoesting door de Romeinse generaal Mummius in 146VC. De stad werd opnieuw bewoond in 44VC. In 51AD bezocht de apostel Paulus Korinthe, hij predikte er twee jaar.

:reis:dag2:korinthe_im002172.jpg

Nu op deze prachtige locatie las Letty een mooi verhaal uit de handelingen der Apostelen voor uit het Griekenland boekje , nadat eerst Luc het verhaal had voorgelezen over de vernietiging van Korinthe door generaal Mummius.

Ook hebben we het museum nog even bezocht, waar de voorwerpen lagen die op deze plek gevonden zijn.

Na een heerlijke lunch op een werkelijk fantastische plek met overzicht op de hele opgraving zijn we een beetje tipsy weer in de bus gestapt, die ons naar de volgende opgraving zal gaan brengen.

 
reis/dag2/oud_korinthe.txt · Laatst gewijzigd: 2006/08/20 15:31 door luc
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki