Ouderreis Stanislascollege Delft
 

Nafplion

door André

29-april-2006 ca 18h: Aankomst in hotel Nafplia in Nafplion. Na enige uren slapen en verfrissen gingen wij Nafplion verkennen met Hans voorop. Het begon te druppelen, waarna wij verder gingen lopen over een plein met gezellige terrassen. Ondertussen vertelde Hans waar de naam Nafplion vandaan komt, Griekenland was ooit door onder andere de Turken bezet en werd in 1829 bevrijd. Nafplion werd toen de eerste hoofdstad van Griekenland.

:reis:dag2:nafplion001.jpg

Vanuit het plein konden we achter ons de mooie verlichting van het Fort Palamidi zien. Via een winkelsteegje kwamen we op een gezellig plein met terrassen en winkels. Voorbij het plein kwamen we bij een kleine Grieks-orthodoxe kerk aan. Rechtsaf gingen we naar de restaurants en terrassen op de boulevard. Aldaar zochten we een eetgelegenheid voor 25 personen, waarbij de deskundigheid van afdingen van Hans weer goed van pas kwam. Het restaurant had behalve lekker Grieks eten ook een mooi schilderij, waarop de seizoensactiviteiten (van lente, zomer, herfst en winter) stonden geschilderd. Na het eten gingen een aantal reisgenoten nog verder winkelen.

De volgende ochtend (zondag, 30 april) na het ontbijt gingen verschillenden van ons individueel de sfeer van de Grieks-orthodoxe kerkviering meemaken. Daarna vertrokken we naar Mycene, vooral niet vergeten eerst het hotel fotograferen.

:reis:dag2:nafplion002.jpg

 
reis/dag2/nafplion.txt · Laatst gewijzigd: 2006/07/09 16:40 door luc
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki