Ouderreis Stanislascollege Delft
 

Athene

Blik op Athene en de Akropolis van de Pnyx

Uit Wikipedia: Athene (Grieks: Αθήνα = Athina) is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland en tevens het politieke, culturele en economische centrum van het land. Er wonen ongeveer vier miljoen mensen, waarvan zo’n 770.000 in de eigenlijke stad. Athene is vooral bekend vanwege de historische gebouwen uit de oudheid, zoals het Parthenon op de Akropolis, een heuvel in Athene. Het merendeel van de gebouwen in het tegenwoordige Athene is echter van vrij recente datum.

De stad is genoemd naar de godin Pallas Athene, in vroeger tijden ook de patroon van de stad. De tempel Parthenon op de Akropolis, het beroemdste monument van de stad, is ter ere van haar. In vroeger tijden heette de stad Αθηναι (Athènai, meervoud van Athèna). Dit werd in de 19e eeuw opnieuw de officiële naam van de stad. Maar na een taalhervorming in de jaren ‘70 heet de stad Athina, een naam die sommige Grieken ook in het Engels prefereren boven Athens.

Over Athene in relatie tot onze reis is veel informatie beschikbaar. Op de eerste dag verkennen we al even het gebied rond de Agora; op de dag voor ons vertrek hebben we een hele dag in Athene en bekijken we diverse highlights in meer detail. Onderstaande opsplitsing volgt min of meer ons programma:

 
plaatsen/athene/athene.txt · Laatst gewijzigd: 2006/05/11 21:17
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki