Ouderreis Stanislascollege Delft
 

Afgelopen evenementen

Evenementen die helaas al weer voorbij zijn. Verwijzingen naar externe sits werken mogelijk niet meer.

Oresteia

Luc 2006/06/27 22:13

van bloedwraak naar rechtspraak

:evenementen:0607_oresteia_th.jpg

Toneelgroep Amsterdam / NTgent
van Aischylos
regie Johan Simons
première 25 nov 06
tournee t/m 20 jan 07

Toneelgroep Amsterdam en NTGent brengen de Oresteia, het fundament van de westerse theatergeschiedenis. In een regie van Johan Simons spelen acteurs van beide gezelschappen de volledige trilogie. Aischylos schreef in de vijfde eeuw voor Christus een meesterwerk dat niets aan actualiteit heeft ingeboet: vertrekkend vanuit kindermoord en bloedwraak, eindigt hij bij essentiële vragen over de werking van het recht, de slagkracht van democratie en de geldigheid van vergiffenis.

Meer informatie op: http://www.toneelgroepamsterdam.nl/default.asp?path=gjdg3kxn

Misschien aardig om het te vergelijken met het gelijknamige stuk van het Nationale Toneel afgelopen voorjaar.

Orfeo van Monteverdi

Anna 2006/06/21 23:05

:evenementen:orfeo-pp-a5.jpg

Opera op bijzondere buitenlocatie

XyniX Opera brengt opnieuw een barokopera in de open lucht. De betoverende muziek van Claudio Monteverdi op een robuuste betonmortelcentrale aan de Eem in Amersfoort. Vanaf 22 juni is Orfeo drie weken te zien op deze spectaculaire locatie.

Na het overweldigende succes van Dido en Aeneas op Fort Rijnauwen in de zomer van 2005 brengt XyniX Opera deze zomer Orfeo van Claudio Montverdi op betonmortelcentrale Basal. Basal is een fabriek in werking: overdag wordt de betonmortel gemaakt, ’s avonds is er een opera te zien en het horen.

In het kader van De Vrede van Utrecht brengt XyniX Opera, in samenwerking met het Carthago Barok Consort en kamerkoor PA’dam, een eigentijdse bewerking van deze opera die van donderdag 22 juni tot en met zondag 9 juli wordt gespeeld.

Orfeo: de allereerste opera uit de muziekgeschiedenis

Dit meesterwerk uit de vroeg 17e eeuw wordt uitgevoerd met authentieke blaasinstrumenten en uitgebreid met instrumenten in zomerse sfeer, zoal een flamencogitaar.

Op haar huwelijksdag bezingt Euridice haar grote liefde voor Orfeo. Terwijl het feest in volle gang is komt ze op gruwelijke wijze in de onderwereld terecht. Orfeo wordt gek van verdriet en besluit haar hieruit terug te halen. Door de poortwachter in slaap te zingen lukt het hem om af te dalen in deze bizarre wereld. Uiteindelijk mag zijn geliefde Euridice hem volgen, op voorwaarde dat Orfeo niet omkijkt.

Meer informatie over Orfeo vindt u op: www.orfeomonteverdi.nl

 
evenementen/oude_evenementen.txt · Laatst gewijzigd: 2007/03/21 00:44 door luc
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki