Ouderreis Stanislascollege Delft
[[start]]
 

Welkom

:sunsettempleposeidon.jpg

Stervende goden
laten hun tempels achter
zoals schaaldieren hun huis.

In oerwouden en woestijnen,
op rotsige hellingen
en onder het oppervlak van elke zee;

al duizenden jaren
verbrokkelen zuilen.

Geen vesting
kan ons beschermen
tegen het verdriet dat we voelen
in het aangezicht van tijd

door: Gerard Cornielje (2006)

Een groep ouders van leerlingen op het Stanislascollege in Delft heeft tijdens de meivakantie van 2006 een ‘studiereis’ naar Griekenland gemaakt. Ook waren enkele kinderen mee. Deze reis vond plaats onder leiding van Hans Verheij, docent klassieke talen aan bovengenoemde school. Gedurende negen dagen hebben we rondgetrokken langs diverse ‘highlights’ van het antieke Griekenland. Ondanks het volle programma vond de reis plaats in een ongedwongen en ontspannen sfeer, met ruime aandacht voor de culinaire kwaliteiten van Griekenland, regelmatig aandacht voor de kooplust van de deelnemers, en een enkele keer aandacht voor een sportieve activiteit.

Ik denk dat ik namens iedereen van de groep spreek als ik zeg dat de reis een groot succes is geworden. We hebben veel opgestoken van de enthousiaste verhalen van onze ‘gouden’ reisleider. Hij wist bij elk monument onze fantasie te prikkelen en zo de stapels dode stenen tot een levend bewijs om te toveren van de rijke Griekse historie. Heel veel dank hiervoor!

Als bewijs hiervoor bevat deze website veel informatie over deze reis, voor en door de deelnemers aan de reis. Niet alleen informatie ter voorbereiding van de reis, maar ook informatie over onze ervaringen tijdens de reis, in woord, beeld en geluid. Alle deelnemers kunnen hun bijdrage aan deze site leveren. Hopelijk wordt het een levendige site, met veel verschillende invalshoeken.

Overzicht

Wat is er op deze site allemaal te vinden?

 • Algemene informatie over de reis;
 • het reisschema, van dag tot dag;
 • informatie over Griekenland en de plaatsen die we bezoeken;
 • teksten die betrekking hebben op de plaatsen die we bezoeken;
 • websites, gerelateerd aan de reis;
 • sites met foto's, gemaakt tijdens de reis;
 • informatie over evenementen, die niet direct zijn gerelateerd aan onze reis, maar die wel op de een of andere manier te maken hebben met Griekenland;
 • een besloten deel, alleen toegankelijk voor de deelnemers.

Hoe werkt deze site?

Deze site is gebaseerd op het principe van de wiki. Een wiki is een website waarvan de inhoud in principe door iedere bezoeker kan worden aangepast. Zo’n structuur nodigt uit om met een groep gebruikers samen te werken aan de site en deze zo up-to-date te houden. Een gebruiker kan de tekst op een bestaande pagina aanpassen, tekst verwijderen of tekst toevoegen. Ook kan hij/zij nieuwe pagina’s toevoegen en bestaande pagina’s verwijderen. Elke vorige versie van een pagina blijft echter behouden en blijft opvraagbaar, zij het indirect.

De structuur van een wiki is gebaseerd op verwijzingen (links) tussen pagina’s. Een wiki heeft altijd één startpagina, van waaruit de andere pagina’s via deze verwijzingen bereikbaar zijn. Toevoegen van een nieuwe pagina is ook alleen mogelijk door het aanmaken van een nieuwe verwijzing op een al bestaande pagina. Dit mechanisme zorgt voor een samenhangend geheel.

Uitgebreidere informatie voor het werken met deze wiki is beschikbaar via de volgende verwijzingen:

 • deze wiki is gemaakt met DokuWiki, één van de vele beschikbare wiki-systemen;
 • het basisdocument over DokuWiki (Engelstalig) staat ook op deze site onder DokuWiki;
 • een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden om pagina’s te bewerken en op te maken is te vinden op deze site onder syntax (ook Engelstalig);
 • Tips over het gebruik van deze wiki, voor en door deelnemers.

Om eerst een beetje te oefenen met de mechanismen van de wiki staat de oefenruimte ter beschikking.

 
start.txt · Laatst gewijzigd: 2006/06/21 22:59 door luc
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki